Skip to main content

Kenangan di Bumi Kesayangan Rasulullah SAW

Di dalam perjalanan dari kota Madinah ke Makkah - ketika ini berhenti untuk makan dan solat .. Alhamdulillah masa berhenti ini juga waktu yang mama dapat berkenal-kenalan dengan jemaah haji yang lain..


Abdullah menikmati pemandangan di waktu malam di dalam Masjidil Haram... mereka yang menjejaki kaki ke sini semuanya merasa kedamaian dan keindahan yang tak terungkap dengan kata-kata...


Jika datang awal ke Masjidil Haram sebelum waktu solat, dapatlah ruang yang selesa untuk bersolat.. Abdullah yang baru belajar meniru solat ketika itu sangat suka untuk bersujud dan bersujud.. Abdullah tengah sujud lah tu :)


Alhamdulillah ALLAH bantu mama tawaf bersama Abdullah... di pagi dan tengahari tidak berapa ramai orang seperti waktu malam, jadi kami dapat menikmati duduk-duduk di sekitar Kaabah selepas tawaf walaupun siang cuaca agak panas tapi tuhan yang tahu hati terasa sejuk dan bahagia :))))


Abdullah sangat beri kerjasama, dan bersikap baik serta selesa sepanjang mengikut mama ke umrah - ke masjid mahupun jalan-jalan di Mekah dan Madinah. Segala puji bagi ALLAH yang memudahkan semuanya untuk kami... sampaikan kami semula untuk haji Ya ALLAH ^_^

Comments

misz_eyza said…
masih merindui suasana tengok Kaabah selepas setiap kali solat.
Anonymous said…
Rindunya tuk pergi lagi

Popular posts from this blog

Menjadi isteri kedua

Pengalaman Sebagai Pembantu Di Klinik

Suami Isteri: Berbaloikah Perhubungan Jarak Jauh?

Ketika suami menikah lagi...

Menjadi madu yang baik...